Heeft oog voor uw woonplezier

Doniahiem

In het hart van het dorp Sint Nicolaasga staat woonzorgcentrum Doniahiem. Wanneer u voor het woonzorgcentrum staat ziet u achter het woonzorgcentrum de toren van de grote kerk verrijzen; het dorpsgezicht van Sint Nicolaasga. Doniahiem is een fijne plek om te wonen en te leven. Wanneer u binnen bent is de warmte voelbaar. Dit is een thuis. Gaat u vanuit het woonzorgcentrum rechtsaf dan kunt u lopend of met behulp van familie een boodschap doen in het centrum, wat op loopafstand is. Gaat u linksaf dan zijn het park Wilhelminaoord en de bossen dichtbij.

Thuis voelen

Thuis voelen is het belangrijkste aspect binnen Doniahiem. We werken graag samen met uw naasten om ervoor te zorgen dat u plezierig woont. Het woonzorgcentrum heeft 62 appartementen. Het appartement waar u woont kunt u naar eigen wens en smaak inrichten. Alle appartementen hebben een woon-/slaapkamer, keuken en badkamer met wastafel en toilet. In 2024 worden de badkamers in de appartementen gemoderniseerd. De renovatie zorgt ervoor dat de badkamers straks allemaal een nieuwe douchegelegenheid hebben.
De grote zaal op de benedenverdieping is de plek waar dagelijks maaltijden worden verzorgd en waar u andere bewoners kunt ontmoeten.

Kleinschalig wonen Ús Hiem

In de rechtervleugel van Doniahiem wonen ouderen met dementie. Ús Hiem is een fijne en veilige kleinschalige woonvorm voor uw naaste. Ús Hiem heeft zeven appartementen en een speciale belevingsgerichte tuin. Hier vindt u meer informatie over kleinschalig wonen: Ús Hiem.

Maaltijden uit eigen keuken

Iedere dag kookt de keukenbrigade een lekkere en gezonde maaltijd vanuit de eigen keuken van Doniahiem. Deze warme maaltijd bereiden zij met liefde voor u als bewoner van Doniahiem of inwoner van Sint Nicolaasga en omstreken. Meer informatie over de maaltijdservice van Hof en Hiem vindt u hier: maaltijdservice.

Activiteiten

U zult merken dat er in Doniahiem altijd wel wat te beleven is. Als u het leuk vindt kunt u meedoen aan een van de vele leuke activiteiten. Het uitgebreide activiteitenaanbod wordt samengesteld op basis van uw wensen en behoeften. Bent u graag in beweging? Zingt u liever? Of bent u graag creatief? Het maakt niet uit welke activiteiten u kiest en hoeveel. Het is een fijne manier om actief te blijven en om anderen te ontmoeten. Ook als u alleen trek heeft in een kopje koffie, bent u welkom om aan te schuiven.

Faciliteiten

Als u dat niet wilt, hoeft u de deur niet uit. Doordat Doniahiem bijna alles in huis heeft, is het heel prettig wonen. Wat wij bieden in Doniahiem aan faciliteiten, vindt u hier:

  • Seniorenrestaurant met eigen keuken in Doniahiem
  • Bibliotheek
  • Computerhoek
  • Winkeltje
  • Fysiotherapie
  • Café met bar

Aanleunwoningen Doniahiem

Wonen in de nabijheid van Doniahiem kan ook al heel fijn zijn. Hierdoor zijn de faciliteiten, zorg en ondersteuning dichtbij wanneer u dit nodig heeft. Naast Doniahiem bevindt zich De Scharleijen, een appartementencomplex voor ouderen. De Scharleijen is met een overdekte brug verbonden met Doniahiem. Zo bent u als bewoner van het appartementencomplex in een mum van tijd in het woonzorgcentrum. Tegenover Doniahiem staat nog een appartementencomplex voor ouderen; de Iendracht. Ook vanuit hier is Doniahiem goed te bereiken doordat u alleen de straat hoeft over te steken. Het is, binnen bepaalde omstandigheden, zelfs mogelijk om in deze woningen de zorg te ontvangen die u ook in het woonzorgcentrum zou krijgen. Bekijk de mogelijkheden van het Volledig Pakket Thuis van Hof en Hiem Thuiszorg. De woningen in De Scharleijen en De Iendracht worden verhuurd door woningstichting Dynhus.