Heeft oog voor u

Thuiszorg regio Lemmer

Het dorp aan de voormalige Zuiderzee, bekend van het Ir. D.F Woudagemaal: dat is Lemmer. U voelt zich thuis als u rondom Het Dok loopt met alle winkeltjes eromheen. Hier wilt u nooit meer weg. Hof en Hiem Thuiszorg team Lemmer kan u daarbij ondersteunen. Zo kunt u heerlijk op uw eigen plekje in of rondom vissersdorp Lemmer blijven wonen.

Zelfstandigheid als uitgangspunt

Uw zelfstandigheid staat voorop. Daarom kijken we, samen met u, in de eerste plaats wat u zelf kan en waar uw naasten iets voor u kunnen betekenen. Vanuit daar kunnen we als thuiszorgteam met u bespreken hoe we u zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en verzorgen. Bij het maken van uw zorgplan betrekken wij ook uw naasten en werken we samen met uw huisarts, specialist of ziekenhuis.

Van lichte ondersteuning tot intensieve zorg

In overleg met u kijken we welke zorg u nodig heeft en het beste bij u past. Bij Hof en Hiem Thuiszorg kunnen we u helpen vanaf een lichte ondersteuningsvraag bij dagelijkse taken tot en met intensieve zorg. Als dat nodig is 24 uren per dag. Dit kunnen wij mogelijk maken door de samenwerking met woonzorgcentrum Suderigge, ook van Zorggroep Hof en Hiem. De intensieve zorg in samenwerking met Suderigge noemen we het Volledig Pakket Thuis. Lees meer over het Volledig Pakket Thuis. Als u na een ziekenhuisopname weer fijn naar huis mag zijn wij er ook voor u. U kunt dan thuis in uw eigen omgeving verder herstellen.

We begeleiden u onder meer bij:

  • opstaan en naar bed gaan
  • wassen en douchen
  • aan- en uitkleden
  • op tijd innemen van medicijnen of uitvoeren van injecties
  • herstellen na een operatie

Ook voor verpleging, individuele begeleiding, hulp in de huishouding, vakantiezorg, personenalarmering, Tafeltje Dekje en dagbesteding kunt u bij ons terecht.

Personenalarmering

Het is prettig om te weten dat hulp altijd dichtbij is. Ook als u in een situatie komt waarbij u de telefoon niet binnen handbereik hebt. Daarom bieden wij personenalarmering. Met een mobiele knop die u bij u draagt kunt u elk moment alarm geven. Dan is er snel iemand van thuiszorgteam Lemmer bij u.

Huishoudelijke hulp

U bent nog niet toe aan thuiszorg maar heeft wel behoefte aan een thuishulp voor de huishouding. Dan bent u op zoek naar huishoudelijke hulp; iemand die u ondersteunt om uw woning op orde te houden. Hier vindt u meer informatie over hulp in de huishouding.

Vertrouwde gezichten

Onze wijkverpleegkundigen zijn Hilde Schilstra en Anita Bijlsma. Eén van hen is uw eerste aanspreekpunt als u voor het eerst in contact komt met Hof en Hiem Thuiszorg. Daarna heeft u ook binnen het thuiszorgteam een vast aanspreekpunt. We noemen dat een persoonlijk begeleider. Met hem of haar heeft u regelmatig contact op een frequentie die jullie samen afspreken. Samen kunt u evalueren hoe het met u gaat en of u wellicht nog iets nodig heeft. Die zekerheid van vertrouwde gezichten geeft houvast en een gerust gevoel.

Thuiszorg aanvragen en kosten

Bent u benieuwd hoe het aanvragen van thuiszorg in zijn werk gaat? U kunt hiervoor contact opnemen met wijkverpleegkundige Hilde Schilstra, 06 – 25 74 71 95, of Anita Bijlsma, 06 – 25 74 71 70. Meer algemene informatie over kosten en indicatie vindt u hier.