Heeft oog voor jouw werkplezier

Leerwerktraject bbl-opleiding

Mensenmens, dat is wat jij bent. Anderen helpen en ondersteunen, daar krijg jij een goed gevoel van. Misschien loop je er in je huidige werk tegenaan dat je te weinig toekomt aan de menselijke kant of deed je eerder werk in de zorg maar ben je hiermee gestopt. Bij Zorggroep Hof en Hiem kun je de overstap maken naar de ouderenzorg of thuiszorg door het volgen van een leerwerktraject (beroepsbegeleidende leerweg). We leiden je dan op tot professional in de ouderenzorg mét baangarantie.

Opleiding Verzorgende IG of Maatschappelijk Verzorgende IG

Van herintreder tot carrièreswitcher, iedereen krijgt de kans op een loopbaan in de zorg door onze BBL-opleidingsplaatsen. Ieder jaar start er een nieuwe groep enthousiaste leerlingen aan de opleiding tot (Maatschappelijk) Verzorgende IG. Wat past bij jou? Werken in een woonzorgcentrum of kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. Of ben je liever op pad? Dan ben jij misschien wel een thuiszorgmedewerker in de dop.

Opleidingsinformatie

Als leerling (Maatschappelijk) Verzorgende IG word je via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) in twee jaar opgeleid. BBL is een combinatie van werken en naar school gaan, waarbij de nadruk ligt op werken en leren in de praktijk. De competenties die passen bij het werken in de ouderenzorg ontwikkel je in de praktijk. De wekelijkse lessen die je volgt zijn afwisselend zowel fysiek als online en worden verzorgd door ROC Friese Poort.

Je kunt rekenen op goede begeleiding van onze zorgprofessionals om stap voor stap te leren hoe je de cliënten de juiste zorg, begeleiding en welzijn kan bieden. We gaan altijd uit van wat de cliënt zelf nog kan. Jij leert de ondersteunende rol te pakken om de cliënt daarbij te helpen.

De leerlingen in de Thuiszorg volgen de bbl-opleiding Verzorgende IG. De leerlingen die aan de slag gaan in de woonzorgcentra en kleinschalig wonen starten met de bbl-opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG. De opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG is een combinatie van de opleidingen Verzorgende IG en Medewerker Maatschappelijke Zorg (beide op niveau 3). Als je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond, beschik je over twee diploma’s; een diploma Verzorgende IG en een diploma Maatschappelijke Zorg.

Wij vragen

 • Affiniteit met zorg;
 • je hebt een vooropleiding minimaal MAVO, VMBO KL/TL, MBO niveau 2 of gelijkwaardig diploma;
 • een actieve en leergierige houding en gemotiveerd om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • dat je goed om kunt gaan met de computer, internet en e-mail;
 • je beschikt over een rijbewijs en het beschikken over een auto is een pré (in de thuiszorg);
 • je beschikt over een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) of bent bereid deze aan te vragen. De kosten van een aanvraag worden vergoed door Hof en Hiem.

Wij bieden

 • Tijdens de opleiding ontvang je een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 24 en maximaal 30 uur (afhankelijk van jouw voorkeur en de locatie/thuiszorg);
 • je gaat één dag in de week naar school en krijgt hier 6 uur lestijd voor vergoed. Daarnaast ben je thuis ook bezig met voorbereiden van de lessen en het maken van opdrachten;
 • een salaris conform CAO VVT tijdens de opleiding; fwg 35;
 • complete vergoeding van het collegegeld en de studieboeken;
 • baangarantie voor onbepaalde tijd bij één van de locaties of thuiszorg van Hof en Hiem, na het behalen van het diploma (Maatschappelijk) Verzorgende IG.

Heb je een goed gevoel?

Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief (met CV) via onderstaande button waarin je aangeeft of je voorkeur hebt voor werken in de thuiszorg of voorkeur hebt voor het werken in een woonzorgcentrum en kleinschalig wonen. Zodra jouw sollicitatie door ons is ontvangen, nemen wij contact met je op om te kijken naar de mogelijkheden.

Wil je graag meer weten?

Voor meer informatie over het leerwerktraject kun je contact opnemen met Hilde van Nijen of Janneke Gietema (opleidingsadviseurs)  via telefoonnummer 0513-433030. Een e-mail sturen mag natuurlijk ook, naar: h.vannijen@hofenhiem.nl of  j.gietema@hofenhiem.nl.

Ik ga solliciteren!