Heeft oog voor uw woonplezier

Aanleunwoningen en appartementen

Met het oog op de toekomst is het fijn om zorg dichtbij te hebben. In de buurt van onze woonzorgcentra in Lemmer en Joure kunt een aanleunwoning huren van Hof en Hiem. Ook in Rotsterhaule is een fijn wooncomplex met seniorenwoningen.

Wat is een aanleunwoning?

Een aanleunwoning is een appartement speciaal voor ouderen op loopafstand van een woonzorgcentrum, verzorgingshuis of verpleeghuis. U kunt als bewoner van deze woningen laagdrempelig gebruik maken van de faciliteiten van de woonzorgcentra. Een hapje mee-eten, iedere week deelnemen aan uw favoriete activiteit of een lekker kopje koffiedrinken is letterlijk op steenworp afstand. Om u een veilig gevoel te geven zijn onze woningen uitgerust met personenalarmering. Is er iets aan de hand? Dan zijn onze thuiszorgmedewerkers snel bij u. Door de samenwerking tussen onze thuiszorg en onze woonzorgcentra kunnen we u ondersteunen van een lichte tot en met een intensieve zorgvraag. Meer informatie over thuiszorg vindt u hier.

Hoe kom ik in aanmerking voor een aanleunwoning?

U kunt zich inschrijven als woningzoekende voor een seniorenwoning bij Zorggroep Hof en Hiem. Hier zijn geen criteria voor. Op onze website kunt u het actuele huuraanbod in de gaten houden. Heeft u belangstelling voor een appartement, dan kunt u reageren via de website.

Toewijzingscriteria

Voor al onze aanleunwoningen is sprake van toewijzingscriteria. Woningzoekenden (65+) met een langdurige zorgvraag krijgen voorrang boven woningzoekenden zonder zorgvraag. Er is sprake van een langdurige zorgvraag wanneer u een geldige indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) voor de Wet Langdurige zorg (Wlz) of wijkverpleging ontvangt. De Wlz indicatie geeft recht op opname in een woonzorgcentrum, een persoonsgebonden budget of Wlz zorg thuis. Wlz zorg thuis krijgt u middels het Modulair Pakket Thuis (MPT) of een Volledig Pakket Thuis (VPT). De van toepassing zijnde indicatie kunt u aangeven wanneer u reageert op een vrijgekomen woning. We vinden het belangrijk dat de beschikbare woning aansluit bij de zorgvraag van de huurder. Dit ter beoordeling van Zorggroep Hof en Hiem.

Wanneer er geen woningzoekenden met een zorgvraag op een vrijkomende woning of appartement reageren hanteren we het moment van inschrijving. Een eerdere inschrijving gaat voor op een latere inschrijving. Ingeval er sprake is van een inschrijving op dezelfde datum wordt de toewijzing door loting bepaald.

Kosten aanleunwoning

De huurprijzen van de appartementen zijn afhankelijk van de grootte en de plaats. Het actuele huuraanbod geeft de maandelijkse kosten van de vrijgekomen woning weer. Een actueel overzicht van de gemiddelde huurprijzen (per 1/7/2023) van onze appartementen vindt u hier: overzicht prijzen huurappartementen.

Aanleunwoningen in Balk nabij Talma Hiem

Zorggroep Hof en Hiem verhuurt acht woningen aan het Talma Park in Balk. Er zijn drie verschillende typen woningen. Elke woning heeft een woonkamer, keuken, één slaapkamer, badkamer, berging en zolderberging (bereikbaar via een vlizotrap). De woningen zijn de afgelopen jaren grondig gerenoveerd en zijn uitgerust met een nieuwe badkamer en keuken. Daarnaast hebben alle woningen ons eigen alarmeringssysteem gekoppeld aan Hof en Hiem Thuiszorg regio Balk. Doormiddel van een pols- of halszender kunt u doorlopend gebruik maken van het alarmeringssysteem in uw gehele woning.

De plattegrond van het Talma Park vindt u  hier. 

De thuiszorg wordt verzorgd door Hof en Hiem Thuiszorg team Balk

Aanleunwoningen in Lemmer nabij Suderigge

Zorggroep Hof en Hiem verhuurt zeventien appartementen aan de Wiepke Hofstraat. Deze appartementen bevinden zich op de begane grond, eerste en tweede verdieping. Het gaat om twee éénpersoons- en vijftien twee persoonsappartementen voorzien van slaapkamer, woonkamer, badkamer, aparte keuken, berging en balkon.

De plattegrond van de eerste verdieping vindt u hier.  Voor de plattegrond van de tweede verdieping kunt u op deze link klikken: Plattegrond tweede verdieping.

De thuiszorg wordt verzorgd door Hof en Hiem Thuizorg team Lemmer.

Aanleunwoningen in Joure nabij Vegelin State

De appartementen aan de Boeresingel zijn Sociale Huurwoningen. Bij elke toewijzing wordt er een inkomenstoets gedaan.
Hof en Hiem verhuurt 36 appartementen aan de Boeresingel. De appartementen bevinden zich in het zogenaamde “tweede hof” achter Vegelin State en zijn gevestigd op de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping. Het gaat om twee- of driekamerappartementen met een badkamer, apart toilet, berging en loggia of balkon. Daarnaast hebben alle woningen ons eigen alarmeringssysteem gekoppeld aan Hof en Hiem Thuiszorg, regio Joure. Door middel van een pols- of halszender kunt u doorlopend gebruik maken van het alarmeringssysteem in uw gehele woning.

De thuiszorg wordt verzorgd door Hof en Hiem Thuiszorg team Joure.

Appartementen in woon-zorgcomplex De Werf in Joure

Wegens grote belangstelling is inschrijving voor appartementen woon- zorgcomplex De Werf Joure tijdelijk niet mogelijk.

Hof en Hiem verhuurt zeventien appartementen in vijf verschillende types. Deze appartementen bevinden zich op de eerste, tweede, derde en vierde verdieping met een parkeergarage onder het complex. Een overzichtelijke plattegrond van de appartementen vindt u hier.

De thuiszorg wordt verzorgd door Hof en Hiem Thuiszorg team Joure.

Appartementen in Yn ‘e Doarpsfinne in Rotsterhaule

Yn ʼe Doarpsfinne is een kleinschalig appartementencomplex met twintig huurappartementen op de begane grond en eerste etage. De driekamerappartementen hebben een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer, een berging en balkon/terras. Het complex heeft een prachtige binnentuin, een recreatiezaal met biljarttafel, een jeu de boulesbaan en een hobbyruimte. Een overzicht van de appartementen van Yn ‘e Doarpsfinne vindt u hier.

Heeft u vragen over de thuiszorg in Yn’e Doarpsfinne? Neemt u dan gerust contact op met Hof en Hiem Thuiszorg regio Joure via het telefoonnummer 06 – 46 10 38 96.

Appartementen in Parkflat Stadsfenne in Sneek

Parkflat Stadsfenne is een serviceflat in Sneek met circa 100 appartementen. De Parkflat staat in de aantrekkelijke wijk Stadsfenne met vrij uitzicht over Sneek en omgeving. De Parkflat heeft in Stadium een nieuwe eigenaar gevonden die het gebouw grondig zal renoveren en klaar maken voor een duurzame toekomst. Hof en Hiem biedt alle diensten en zorg aan in de Parkflat. Zo beschikt u in de Parkflat onder meer over een receptie, restaurant, winkeltje en wasserette. Er is 24 uur per dag zorg ter beschikking. Verder heeft de Parkflat een heerlijke tuin en dakterras met een geweldig uitzicht op het Sneekermeer.

De thuiszorg wordt verzorgd door Hof en Hiem Thuiszorg Parkflat Sneek.

Wilt u meer informatie over huren in de Parkflat of bent u geïnteresseerd in een rondleiding? Dan kunt u terecht op de website van Parkflat Stadsfenne: www.parkflatstadsfenne.nl.

Actueel huuraanbod

Wanneer er een woning beschikbaar is, is het nieuwe huuraanbod hier te vinden. Zit er een geschikte woning voor u bij en u staat op onze wachtlijst, wilt u dan binnen een week reageren?

Op het moment zijn er geen woningen beschikbaar.