Heeft oog voor u

Trefpunt Sint Nicolaasga: fijne ontmoetingsplek voor ouderen

Bij Trefpunt Sint Nicolaasga houdt men wel van een grapje. Iedereen begrijpt de bedoeling achter de humor, het draagt alleen maar bij aan de plezierige sfeer. Met name Joke, eigenaresse van Unitas en medeorganisator van het Trefpunt, brengt een aanstekelijke persoonlijkheid en een positieve sfeer die de hele ervaring verrijkt. In samenwerking met Zorggroep Hof en Hiem is het Trefpunt elke woensdagochtend geopend.

Ochtend bij het Trefpunt
Bij de start van het Trefpunt wordt altijd begonnen met een kopje koffie, gezellig bij gekletst of doen we een activiteit. Deelname aan activiteiten is vrij, al bezoeker niet meedoen is ook prima. Bij het Trefpunt is er altijd iets om naar uit te kijken. Of het nu gaat om een maandelijkse activiteit of een speciaal verzoek, of gewoon koffiedrinken. Het programma is divers en boeiend.

Gast en vrijwilliger Wil Regeling: iets bijdragen geeft voldoening
Ongeveer acht jaar geleden zette Wil Regeling voor het eerst voet in Trefpunt Sint Nicolaasga. Haar man was al eerder een regelmatige bezoeker, zo kwam ze ermee in aanraking. Toen ze besloot deel te nemen wilde ze niet alleen bezoeker zijn, maar ook vrijwilliger. Al 52 jaar draagt ze als vrijwilliger in de zorg actief bij. Zorgen is iets wat ze graag doet. Of het nu gaat om het helpen bij het serveren van drankjes of het opruimen na evenementen, in combinatie met zelf deelnemen bij het Trefpunt en iets bijdragen geeft voldoeding.

Activiteiten
Van tijd tot tijd worden er binnen het Trefpunt evenementen zoals bingo georganiseerd, wat altijd voor vermaak zorgt. Af en toe komt er een spreker langs of wordt erop uitgegaan. ”We hadden zelfs het voorrecht om een politieagent te ontvangen die een boeiende presentatie gaf en een uitnodiging deed voor een rondleiding door het politiebureau”.

De herinneringen die worden gecreëerd, blijven hangen. Wil vertelt dat er inmiddels tradities zijn opgebouwd, zoals kerst- en paasbrunches, waar Joke altijd zorgt voor prachtig gedekte tafels en heerlijke lekkernijen. Als Wil het Trefpunt in een paar woorden zou moeten beschrijven, zou ze zeggen: “Welkom, gezelligheid, geweldige sfeer.” Het is een plek waar je kunt komen zoals je bent, de warmte van een hechte groep kunt ervaren, en vertrekt met een glimlach op je gezicht”.

”U bent altijd welkom bij het Trefpunt. Of u nu alleen komt, of een vriend of vriendin meeneemt”.

Het Trefpunt is elke woensdag tussen 9.30 en 11.30 uur geopend, in het Unitas gebouw Omloop 1, 8521 KE Sint Nicolaasga. Wilt u meer weten over het Trefpunt? Neem dan gerust contact op met Rensje van der Meulen via 06 22 11 42 95.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw