Woonzorgcentrum Talma Hiem voorzichtig weer open voor bezoek

Vandaag, dinsdag 10 november, gaat de afdeling Beltsjeblom in woonzorgcentrum Talma Hiem weer voorzichtig open voor bezoek. Deze afdeling werd gesloten naar aanleiding van een corona-uitbraak. Ook kunnen bewoners weer een wandeling maken buiten en gaan stap voor stap de faciliteiten binnen Talma Hiem weer open.

Het heropenen van de afdeling is mogelijk omdat er de afgelopen zeven dagen geen nieuwe besmettingen onder de bewoners van Talma Hiem bijgekomen zijn. De bewoners, van alle afdelingen, kunnen één vaste bezoeker ontvangen. Als de versoepeling goed verloopt kan de bezoekersregeling volgende week wellicht worden uitgebreid. Alle contactpersonen zijn geïnformeerd over de specificaties van de bezoekersregeling.

In totaal hebben achttien bewoners een besmetting opgelopen tijdens de corona-uitbraak. Dertien bewoners zijn inmiddels vrij van het coronavirus maar nog herstellende. Helaas zijn er in totaal vijf bewoners van Talma Hiem overleden. Van de twaalf besmette medewerkers zijn tien weer hersteld en twee nog herstellende.