Vegelin State

In woonzorgcentrum Vegelin State in Joure heeft u volop ruimte om uw leven te leven zoals ú dat wilt. Vegelin State bestaat uit een monumentaal hoofdgebouw – een oude school – met daarachter twee ‘hoven’. In het hoofdgebouw vindt u alle centrale voorzieningen. Als u Vegelin State binnenkomt proeft u meteen de hartelijke en gastvrije sfeer.

Wij willen als Vegelin State “de spil in de wijk” zijn voor senioren die nog thuis wonen. Dit is ook voor onze bewoners belangrijk, want zo blijft iedereen in contact met de buitenwereld. Daarom is er in het hoofdgebouw van alles te beleven. Zo kunt u er tussen de middag genieten van een warme maaltijd, is er dagbesteding voor mensen die nog thuis wonen en kan iedereen deelnemen aan uiteenlopende activiteiten.

Wonen rondom een prachtige binnentuin

Het woonzorgcentrum ligt in één van de twee hoven direct achter het hoofdgebouw en biedt vele mogelijkheden voor wonen, zorg en dienstverlening voor senioren. Op de begane grond en op de eerste- en tweede verdieping bevinden zich 45 zeer ruime appartementen (80 – 120 m2). Hier woont u – samen of alleen – rondom een prachtig aangelegde overdekte binnentuin.

Oog voor mantelzorg

Elk appartement heeft naast een woon- en slaapkamer ook een logeerkamer. Wij vinden mantelzorgparticipatie erg belangrijk en op deze manier bieden we familie de mogelijkheid om te blijven logeren. En ook die goede vriend of vriendin uit het netwerk kan zo eens blijven logeren.

Op de begane grond zijn bovendien 12 appartementen kleinschalig wonen voor mensen met dementie gesitueerd. Kleinschalig wonen Ús Hof biedt daarnaast twee gezamenlijke woonkamers voor elk zes senioren met dementie. De woonkamers kijken uit op een grote en fraai aangelegde afgesloten tuin waar het heerlijk vertoeven is.

Het tweede hof biedt plaats voor 36 aanleunwoningen.

Visdag in het restaurant
”We wonen in een prachtig en ruim appartement met vrij uitzicht. Het is echt heerlijk wonen in Vegelin State. Met de lieve ‘zusters’ zo dichtbij hebben wij een hele goede plek. En alle activiteiten die er in Vegelin State worden georganiseerd zorgen voor de leuke sociale contacten. Door hier te wonen is het niet moeilijk om oud te worden!”
Echtpaar Van der Meer

Wilt u meer weten?

We helpen u graag met vragen over woonzorgcentrum Vegelin State.

Woonzorgcentrum Vegelin State
Harddraversweg 4
8501 CM Joure
T 0513 - 41 25 69
F 0513 - 48 10 44
vegelinstate@hofenhiem.nl

De prachtige binnentuin
In de prachtige binnentuin ben je een beetje binnen én een beetje buiten. De temperatuur, sfeer en ruimte zorgen ervoor dat het een ideale ruimte is voor het houden van grote activiteiten. Zo wordt er voor onze bewoners, maar ook voor senioren uit de omgeving, regelmatig een optreden, markt of demonstratie georganiseerd.