Ús Hof bij Vegelin State

Ús Hof is een kleinschalige woonvorm van twee woningen met elk zes appartementen. Er wonen in totaal twaalf mensen met dementie bij Ús Hof. De twee woningen hebben allebei een grote gemeenschappelijke huiskamer en keuken. Vanuit deze huiskamer kunnen de bewoners naar de gemeenschappelijke tuin.

Ieder appartement beschikt over een eigen woon/slaapkamer en badkamer met douche en toilet. De bewoners van Ús Hof hebben een hersenziekte zoals alzheimer, vasculaire dementie of een mengbeeld van alzheimer/vasculaire dementie. Daarom zit op iedere deur een sensor die aan of uit gezet kan worden.

Volop activiteiten

De activiteiten die we in de woningen organiseren zijn onder meer spelletjes doen, schilderen, zingen, voorlezen, tv kijken en muziek luisteren. Groepsactiviteiten buiten de woningen zijn gymnastiek op muziek, fitness, concerten bijwonen, handwerken, jeu de boules, kamperen en bootreizen maken. Ook kunnen bewoners gebruikmaken van het activiteitenprogramma van woonzorgcentrum Vegelin State. Bij individuele activiteiten kunt u onder meer denken aan boodschappen doen, wandelen en fietsen op de duofiets.

De rol van de woonbegeleiders

Daar waar de mensen de zelfredzaamheid missen op bepaalde handelingen of gewoontes, sluiten wij aan. Om iemand te ondersteunen, iets over te nemen, te begeleiden of aanwijzingen te geven. Dit doen we altijd met het doel de wens en zorgbehoefte van iedereen zo goed mogelijk te kunnen waarborgen.

Wilt u meer weten?

We helpen u graag met vragen over wonen in Ús Hof. Verpleegkundige Sandra Meesters-Hoogkamp is te bereiken via: s.meesters@hofenhiem.nl.
U kunt ook bellen met de receptie van woonzorgcentrum Vegelin State, via: 0513 - 41 25 69. Ook dan wordt u in contact gebracht met verpleegkundige Sandra Meesters-Hoogkamp voor vragen over wonen in Ús Hof.

Kleinschalig wonen Ús Hof bij Vegelin State
Harddraversweg 4
8501 CM Joure

Een lekkere wandeling
”Als vrijwilliger krijg ik volop ruimte om activiteiten te ontwikkelen. Zo ga ik geregeld samen met iemand boodschappen doen of om een lekkere wandeling maken.”
vrijwilliger Ús Hof

Familieleden in de familieraad
We nodigen familie zoveel mogelijk uit deel te nemen aan activiteiten en zorgtaken. Ook zitten er familieleden in de familieraad. Zij denken op strategisch en zorginhoudelijk niveau met ons mee.