Suderigge

Wanneer u woonzorgcentrum Suderigge binnenstapt merkt u direct de unieke sfeer van het vissersdorp Lemmer. Wonen in Suderigge is wonen in Lemmer mét extra zorg en aandacht. Niet alleen bewoners zijn er graag; ook senioren uit de buurt zijn er vaak te vinden. Voor een kop koffie bijvoorbeeld. Of om deel te nemen aan een activiteit uit het uitgebreide activiteitenprogramma. In Suderigge wonen circa 75 ouderen. Rondom Suderigge bevinden zich zeventien aanleunwoningen.

Activiteiten

We noemen onze activiteitenbrochure niet voor niets ‘Suderigge Brûst’. Er is namelijk een zeer uitgebreid en gevarieerd activiteitenaanbod, afgestemd op de individuele wensen van de bewoner.
Naast deze activiteiten kunnen bewoners, maar ook bezoekers van buiten, zes dagen per week tussen 15.00 en 20.00 uur in ‘Het Kafee’ terecht voor een praatje, een activiteit zoals bewegen op muziek en/of een broodmaaltijd.

Mee-eten?

In ons restaurant kunt u gezellig een hapje mee-eten. Niet alleen bewoners van Suderigge kunnen hier eten maar ook de senioren uit Lemmer en omstreken zijn van harte welkom! Ons keukenteam kookt iedere dag met veel liefde een lekkere en verantwoorde maaltijd. Niet alleen voor het woonzorgcentrum, want ze voorzien ook veel mensen thuis van een warme maaltijd.

Wekelijkse bezoekje
”Ik ga naast het vrijwillige koffieschenken weleens bij iemand langs voor een praatje, en ook worden mijn man en ik soms op verjaarsvieringen uitgenodigd. Iedere maandag stap ik, voor of na de koffie, even binnen bij een mevrouw van 93 die zichzelf al een tijdje te oud voelt om nog naar de zaal te gaan. Maar ze is altijd blij om me te zien. Dat wekelijkse bezoekje geeft haar én mij een goed gevoel.”
Ineke Kuipers, vrijwilliger Suderigge

Faciliteiten

  • seniorenrestaurant
  • eigen keuken
  • bar
  • kapsalon
  • pedicure
  • winkel

Wilt u meer weten?

We helpen u graag met vragen over woonzorgcentrum Suderigge.

Woonzorgcentrum Suderigge
Christiaan de Vriesstraat 2
8531 EL Lemmer
T 0514 - 56 16 45
F 0514 - 56 50 97
suderigge@hofenhiem.nl

Ontspannen sfeer
Woonzorgcentrum Suderigge in Lemmer heeft niet alleen een woonfunctie, maar wil - zowel voor de eigen bewoners als voor de omringende gemeenschap - ook graag een centrum zijn waar je je welkom voelt om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer. Laagdrempelig, vriendelijk en gastvrij passen goed bij Suderigge. Suderigge wil voor senioren de spil in de gemeenschap zijn.