Cornelia Hoeve

Kleinschalig wonen de Cornelia Hoeve in Eesterga is een woonzorgboerderij waar twaalf senioren met dementie wonen. Samen met de woonbegeleiders vormen de bewoners als het ware een ‘groot gezin’. Gezamenlijk doen ze dagelijkse activiteiten als koken, koffie drinken, schoonmaken, tuinieren, wandelen, kortom: leven. Doordat de Cornelia Hoeve een kleinschalige woonvorm is, is er volop aandacht voor de individuele bewoners en staan zij in alles centraal.

Hier bepaal je zelf je ritme

Het ritme van elke individuele bewoner is leidend voor de indeling van de dag. Bewoners bepalen zelf hoe laat ze op willen staan. We hebben geen vast ochtendschema daarin. Dat geldt ook voor het verdere verloop van de dag. De bewoners bepalen zelf wat ze op een dag willen doen.

Heerlijk wonen

Binnen de Cornelia Hoeve heerst een fijne huiselijke sfeer. Iedere bewoner heeft een ruim appartement in het achterste gedeelte. Het weidse uitzicht aan de achterzijde van de boerderij is bijzonder mooi. Hier kun je kilometers ver kijken over de landerijen. In het voorste gedeelte zijn de prachtige gezamenlijke ruimten gerealiseerd.

Belangrijke rol voor familie en vrijwilligers

Familieleden en vrijwilligers hebben een belangrijke rol in het dagelijkse leven binnen de Cornelia Hoeve. Zij ondersteunen bij het bereiden van de maaltijden, begeleiden uitstapjes en komen regelmatig langs om bijvoorbeeld samen te wandelen, lezen of een kopje koffie te drinken. Met elkaar zorgen we voor een optimaal welzijn van onze bewoners.

Feestje om hier te werken
”Trots zijn we. Als een pauw. Omdat we zo blij zijn met het mooie werk dat we mogen doen. Echt een meerwaarde om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de kwetsbare ouderen. En dat in zo’n prachtig gerenoveerde boerderij. Het is een feestje om hier te werken en te zijn”
medewerkster van de Cornelia Hoeve

Wilt u meer weten?

We helpen u graag met vragen over kleinschalig wonen de Cornelia Hoeve.
Verpleegkundige Sandra Meesters-Hoogkamp is te bereiken via: s.meesters@hofenhiem.nl.
U kunt ook bellen met de receptie van woonzorgcentrum Suderigge, via: 0514 - 56 16 45. Ook dan wordt u in contact gebracht met verpleegkundige Sandra Meesters-Hoogkamp voor vragen over wonen in de Cornelia Hoeve.

Kleinschalig wonen de Cornelia Hoeve
Straatweg 9
8534 WB Eesterga
T 0514 - 56 89 98
corneliahoeve@hofenhiem.nl

De familieleden hebben een bijzondere rol
De familieleden van onze bewoners hebben een bijzondere rol in het leven binnen de Cornelia Hoeve. We betrekken de familie overal bij. Zo is er veel contact over het welzijn van hun dierbare en nodigen we de familie regelmatig uit voor gezamenlijke activiteiten. Ook zijn er familieleden die af en toe koken voor alle bewoners. Dit zijn mooie dingen die mogelijk zijn door de kleinschaligheid van de Cornelia Hoeve.