Wonen bij ons

U wilt graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat snappen wij maar al te best. Als het zelfstandig wonen echter niet meer gaat, is het fijn om te weten dat u bij Hof en Hiem van harte welkom bent. Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen en behoeften. Uw zogenaamde ‘zelfredzaamheid’ staat daarbij voorop. Hiermee bedoelen we dat u nog zoveel mogelijk voor uzelf kunt zorgen. Daar waar het niet meer gaat, kunt u rekenen op gepaste zorg. Samen met u, uw familie, vrienden en andere dierbaren kijken we hoe we samen zo goed mogelijk voor u kunnen zorgen.

Huren van ons

Wonen bij Hof en Hiem kan op verschillende manieren. Kijkt u vooruit en vindt u het een prettige gedachte dat zorg dichtbij is? Dan is het mogelijk om een woning te huren van ons, dichtbij één van onze woonzorgcentra. Aanleunwoningen noemen we dat. U woont dan geheel zelfstandig. En als u zorg nodig heeft, is deze dichtbij. Ook kunt u gebruikmaken van de faciliteiten en georganiseerde activiteiten in het woonzorgcentrum bij u in de buurt.

Woonzorgcentra

Heeft u meer ondersteuning nodig bij de dagelijkse verzorging, dan bent u welkom in één van onze woonzorgcentra in De Fryske Marren. Dag en nacht bent u met maar één druk op de knop verwijderd van zorg. Dat is een prettig idee. Tevens kunt u andere leeftijdsgenoten ontmoeten tijdens de maaltijden in het restaurant, meedoen aan de activiteiten die in het woonzorgcentrum worden georganiseerd en gebruikmaken van de andere faciliteiten in huis.

Kleinschalig wonen

Wanneer u merkt dat uw dierbare geheugenproblemen heeft of het soms even niet meer zo goed weet, dan wilt u graag een veilig en fijn thuis voor hem of haar. Hof en Hiem heeft vier kleinschalige woonvormen voor ouderen met dementie. Bij kleinschalig wonen kan uw dierbare fijn wonen in een veilige thuissituatie met alle gewenste aandacht.

Indicatie

Intensievere zorg kunt u wellicht verkrijgen uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Voor het wonen in één van onze woonzorgcentra of kleinschalig wonen heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u verkrijgen via het Centrum indicatiestelling (CIZ).