Veel innovatiekracht medewerkers Hof en Hiem

… Je moet ‘m alleen even aanzetten. Zo luidde de conclusie van één van de workshopleiders tijdens het inspiratie-evenement 2018.

Op donderdag 15 november lieten medewerkers van Hof en Hiem zich inspireren tijdens het evenement in het Van der Valk Hotel in Sneek. Het thema van dit jaar was zorg en technologie. Medewerkers werden gevoed met allerlei nieuwe mogelijkheden en toepassingen voor hun dagelijkse werk. Op de markt kon men kennismaken met de zorgrobots Tessa en Zora. Een dansje wagen met robotrollator LEA en het ervaren van een ouderdombelevingspak behoorden ook tot de mogelijkheden. Naast interne projecten waren ook Project Glazz, Ncare en Platform GEEF waren aanwezig op de zorgmarkt voor de medewerkers.

Job van ’t Veer en Lotte Cornelisse verzorgden interessante lezingen over het vooropstellen van de mens en de mogelijke scenario’s van technologie in de zorg. Daarna was het tijd voor de medewerkers om zelf aan de slag te gaan tijdens de workshops van Vilans, Platform GEEF, NHL Stenden en Martijn van Hoek. Er werd robotica uitgeprobeerd, beweeggames voor ouderen gespeeld en gesproken over het ondersteunen bij de digitale vaardigheid van cliënten. Ook kon men kijken door de smart glass van Project Glazz. In de workshop innovatie en technologie bij Hof en Hiem konden medewerkers zelf technologische ideeën uitwerken.

Het inspiratie-evenement werd omlijst door een show van stemartiest Niek Boes. Hij nam het publiek mee op een reis van de zorg door de jaren heen. Hiermee kwam er een einde aan een inspirerende dag waarin medewerkers geïnformeerd zijn over de mogelijkheden voor technologie in hun werk en het zélf mochten ervaren.