Update: Bewoners en medewerkers Hof en Hiem positief getest

In woonzorgcentrum Suderigge en woonzorgcentrum Talma Hiem is een aantal bewoners positief getest op het coronavirus. Enkele bewoners zijn overgebracht naar de Covid-afdeling in het Anna Schotanus in Heerenveen. Een klein aantal bewoners wordt, vanwege milde klachten, geïsoleerd verzorgd en verpleegd thuis in het woonzorgcentrum.

Medewerkers
In Suderigge, Talma Hiem, Vegelin State, Doniahiem en De Werf zijn één of meer medewerkers besmet met het coronavirus. Zij verblijven thuis in quarantaine. Evenals medewerkers die tijdens de zorg nauw contact hebben gehad met positief geteste bewoners.

Bezoek
Al onze woonzorgcentra en kleinschalig wonen zijn geopend voor bezoek. Voor woonzorgcentrum Suderigge geldt dit vanaf 20 oktober. Voor woonzorgcentrum Talma Hiem geldt dat de afdeling Akkelei in ieder geval gesloten is voor bezoek tot en met zondag 25 oktober. Op de overige afdelingen van Talma Hiem wordt bezoek afgeraden. Er wordt hard gewerkt om de deuren de afdeling Akkelei in Talma Hiem zo spoedig mogelijk weer te kunnen openen voor bezoek.