Nieuwe keuken woonzorgcentrum Talma Hiem

Woonzorgcentrum Talma Hiem is voorzien van een geheel nieuwe keuken. Er zijn nieuwe wanden en vloeren gekomen en er is nieuwe apparatuur geplaatst. Met de komst van de nieuwe keuken blijft het maken van eigen maaltijden voor onze bewoners en Tafeltje Dekje afnemers gewaarborgd.

Smaaksturing door eigen maaltijden
Door de voeding in eigen beheer te houden kan smaaksturing worden toegepast. Smaak verandert vaak naarmate we ouder worden. Onder ouderen komt het veel voor dat men het eten minder lekker vindt. Het toepassen van bepaalde smaakcombinaties of het gebruik van kruiden kan een maaltijd weer aantrekkelijker maken. Het koken van lekker eten voor bewoners en cliënten is erg belangrijk bij Zorggroep Hof en Hiem. Door het eten zelf te bereiden kan beter ingespeeld worden op de wens van ouderen.

365 dagen per jaar vers
Zorggroep Hof en Hiem bereidt 365 dagen per jaar vers vanuit de eigen keukens. In totaal komt dat neer op zo’n 235.000 maaltijden per jaar waarvan 145.000 voor ouderen thuis. “Met de nieuwe keuken in Talma Hiem kunnen we weer jarenlang vooruit om verse en gezonde maaltijden te bereiden voor de bewoners van Talma Hiem en de ouderen die Tafeltje Dekje afnemen”, aldus Eddie Hilarius, coördinator voedingsdienst Zorggroep Hof en Hiem.