Negen leerlingen Inservice-opleiding ontvangen diploma

Negen leerlingen van Zorggroep Hof en Hiem ontvingen op dinsdag 7 juli hun diploma’s voor de opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG. De leerlingen werden beloond met diploma’s na het afronden van de twee jaar durende Inservice-opleiding waarin werken en leren gecombineerd worden. Alle gediplomeerden kunnen rekenen op een baan bij één van onze locaties of thuiszorgteams.

De Inservice-opleiding is een opleidingsinitiatief in samenwerking met Mienskipssintrum Leppehiem, Zorggroep Het Bildt en ROC Friese Poort. Gedurende het 2-jarig opleidingstraject volgen de leerlingen de gecombineerde opleiding Verzorgende IG en Medewerker Maatschappelijke Zorg aan het ROC Friese Poort. Zij werken in deze periode al in de praktijk binnen de deelnemende zorgorganisaties. Bij de diplomering ontvangen zij twee diploma’s. In totaal mochten 16 leerlingen van de verschillende zorgorganisaties hun diploma’s in ontvangst nemen.

Voor het werk-leertraject is ieder jaar veel belangstelling. In september 2020 gaat de negende groep van de Inservice-opleiding van start. Met dit opleidingsinitiatief blijven we actief inspelen op de arbeidsmarkt en investeren we in het opleiden van professionals in de ouderenzorg.

De diplomering werd corona-proof georganiseerd. Er waren 30 aanwezigen bestaande uit leerlingen en docenten. Familie en vrienden konden de diplomering volgen via een live-stream.

We wensen onze collega’s veel succes met hun loopbaan bij Hof en Hiem!