Feestelijke opening en open dag woon-zorgcomplex De Werf

Woon-zorgcomplex De Werf is vrijdag 29 juni onder veel belangstelling officieel geopend. Het pand biedt ruimte aan kleinschalig wonen voor ouderen met dementie, appartementen, een anderhalvelijnscentrum en een wijkcentrum.

Speciale gast
Er kwamen meerdere betrokkenen bij de ontwikkeling van De Werf aan het woord. Speciale gast van de dag en spreker was acteur Kees Hulst. Jarenlang vervulde hij diverse rollen maar genereerde bekendheid bij het grote publiek door zijn rol als Hendrik Groen in de serie ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’.

Officieel geopend
Met begeleiding van een feestelijke en muzikale act werd de openingshandeling verricht door Fred Veenstra, burgemeester van De Fryske Marren. Het logo van De Werf werd onthuld en daarmee is De Werf officieel geopend.

Open dag
Afgelopen zaterdag was het publiek van harte welkom om De Werf met eigen ogen te komen bekijken. De dag begon al met veel bezoekers die een kijkje kwamen nemen in het mooie woon-zorgcomplex. Men mocht ook meeloten voor een gratis helikoptervlucht boven De Werf en hier werd vol enthousiasme aan meegedaan. De ballonnenkunstenaar zorgde voor een stukje entertainment en in de tent kon men nog een presentatie bekijken over het ontstaan van De Werf.

Volop in bedrijf
In kleinschalig wonen De Werf wonen inmiddels zestien ouderen met dementie. De Jouster huisartsen, Benu Apotheek, Praktijk Cesartherapie Joure, Fysio-actief, Diëtistenpraktijk Hester Visser en Hof en Hiem Thuiszorg Joure voeren praktijk vanuit De Werf. Ziekenhuis Tjongerschans gaat deze zomer actief polikliniek draaien. De bewoners van het appartementencomplex genieten optimaal van het wooncomfort. De Werf is volop in bedrijf.