Dagbesteding

Een fijne dag samen met anderen!

Woont u zelfstandig en bent u op zoek naar ontmoeting, ontspanning, gezelligheid of een luisterend oor? Wilt u mensen ontmoeten en samen leuke activiteiten doen? Of hebt u behoefte aan meer structuur in uw dagen? Dan is de dagbesteding van Zorggroep Hof en Hiem wellicht iets voor u. Ook voor uw partner of mantelzorger kan de dagbesteding tijdelijk een fijne verlichting zijn.

Misschien kunt u door een lichte beperking of beginnende dementie niet meer het actieve leven leiden dat u gewend was. En ook als u zich regelmatig eenzaam voelt of moeite heeft om een positief levensritme vast te houden, kunt u baat hebben bij dagbesteding.

Meedoen mag, niets is verplicht

In een gezellige en liefdevolle omgeving bieden we u een afwisselend dagprogramma waarbij stimulering, ontspanning, ontmoeting en gezelligheid centraal staan. Ervaren en betrokken medewerkers en vrijwilligers zorgen voor een invulling van uw dag waar u zich prettig bij voelt. We drinken gezamenlijk koffie en thee en organiseren activiteiten die afgestemd zijn op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. Van creatieve en educatieve activiteiten tot geheugentrainingen en gezamenlijke wandelingen. Meedoen mag, maar niets is verplicht. Tussen de middag kunt u samen met andere deelnemers een warme maaltijd nuttigen.

Wij bieden dagbesteding aan in:

meer informatie via:
woonzorgcentrum Doniahiem, Stationsstraat 1, Sint Nicolaasga receptie Doniahiem: 0513 - 43 15 55
woonzorgcentrum Suderigge, Christiaan de Vriesstraat 2, Lemmer receptie Suderigge: 0514 - 56 16 45
woonzorgcentrum Talma Hiem, Talma Park 1, Balk receptie Talma Hiem: 0514 - 60 88 00
woonzorgcentrum Vegelin State, Harddraversweg 4, Joure receptie Vegelin State: 0513 - 41 25 69
multifunctioneel centrum It Klif, Hegewei 16, Oudemirdum receptie Talma Hiem: 0514 - 60 88 00
wijkcentrum De Werf, Sluisdijk 30, Joure Ria Witteveen: 0513 - 41 25 69

Het aanvragen van uw indicatie

Voor deelname aan dagbesteding kan een indicatie nodig zijn. Deze kunt u aanvragen bij het sociaal wijkteam van gemeente De Fryske Marren. Dit team bepaalt het aantal dagdelen per week waarop u gebruik mag maken van de dagbesteding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor dagbesteding dient wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage te worden betaald.

Mocht u een indicatie willen aanvragen, dan kan dit bij het WMO loket bij gemeente De Fryske Marren. Met deze aanvraag kunnen wij u ondersteunen, als u dit prettig vindt.

Gezelligheid, een lach en een traan
“Als vrijwilligster ben ik een vaste waarde op de maandagmiddag op de dagbesteding in Oudemirdum. “Hé, ben je er weer? Gezellig!” Oudere mensen boeien. Ze hebben zulke mooie verhalen te vertellen. Hoe anders zijn zij opgegroeid dan wij en nu onze kinderen. Het is een verrijking om hierbij stil te staan en ook mijn eigen kinderen te vertellen hoe het er vroeger aan toe ging. Gezellige gesprekken voeren, maar ook fanatiek spelletjes spelen! En af en toe eens ‘nifel je’. Dan zeggen de ouderen: “Wat stijgen we boven onszelf uit: nooit gedacht dat we zulke mooie dingen konden maken”. Gezelligheid, een lach en een traan, spelletjes, knutselen en aan het eind van de dag moe maar voldaan.”
Vrijwilligster, dagbesteding It Klif Oudemirdum