Cliënten Hof en Hiem op vakantie

Ieder jaar krijgen cliënten van Hof en Hiem de gelegenheid om lekker op vakantie te gaan. Altijd een avontuur waar de leukste plaatsjes worden aangedaan. Vorige week was het weer zover. Met hospitaalschip de Prins Willem Alexander voeren zij door Nederland. Het schip is speciaal ingericht voor mensen die gebruik maken van een rollator of rolstoel. Geknipt dus voor een onbezorgde vakantie voor onze cliënten.

Maandag 25 juni
Op maandagochtend vertrekken we met hospitaalschip de Prins Willem Alexander vanuit Lemmer richting Kampen. Onderweg worden we verrast door Iris Kroes met een prachtig koffieconcert. Ze ziet er prachtig uit en iedereen geniet van de mooie muziek. In Kampen krijgen we een rondleiding door de stad, door een aantal Kampense gidsen en tot slot is er speciaal voor Hof en Hiem een indrukwekkend orgelconcert in de Bovenkerk.

Dinsdag 26 juni
De volgende dag wordt Zutphen verkend. We genieten volop van terrasjes en bezoeken een expositie in de Sint-Walurgiskerk. Hier zien we zelfs een auto in de kerk staan. En ’s avonds kijken we naar verschillende acts tijdens de bonte avond. Wat een talent hebben we aan boord!

Woensdag 27 juni
Woensdag vaart het schip richting Nijmegen. Onderweg genieten we van het mooie uitzicht vanaf het zonnedek. Nijmegen zelf is erg mooi, veel winkels en terrassen waar we dankbaar gebruik van maken. ’s Avonds komt Sander Metz een spetterend optreden verzorgen. Er wordt gezongen en gedanst. Het is een geweldig feest.

Donderdag 28 juni
De volgende dag gaan we naar Zaandam. De route door Amsterdam geeft ons veel kijkplezier en ook in Zaandam is veel te zien. ’s Avonds krijgen we een orgineel Frysk Diner aan boord. Bijzonder is een nagerecht met zelfgemaakte krentenpap ook wel ‘pareltjebrij’ genoemd. Dit maakt veel herinneringen aan vroeger los en veel cliënten genieten ontzettend van deze lekkernij.

Vrijdag 29 juni
Het is vrijdagochtend en we moeten ons weer klaarmaken voor de terugreis. Koffers en souvenirs worden ingepakt en na een lekkere lunch kunnen we de bus in. Thuis worden we warm onthaald door collega’s, familie en medebewoners.

We kunnen tevreden terugkijken op een zonnige en fijne vakantie!