Cliënten Hof en Hiem op vakantie met de boot

Elk jaar geven we onze cliënten de gelegenheid om aan boord te gaan van de Prins Willem Alexander om een vakantie op het water beleven. Vorige week mochten cliënten, bemanning en vrijwilligers weer inschepen. Het hospitaalschip is speciaal ingericht voor mensen die gebruik maken van een rollator en rolstoel en ideaal voor een vakantie voor ouderen.

Op maandag 13 mei vertrokken de cliënten van alle woonzorgcentra van Hof en Hiem vanuit Lelystad met de Prins Willem Alexander naar Schoonhoven. Met alle gasten aan boord, en evenzoveel personeel en vrijwilligers was het een gezellige drukte. Onderweg genoten we van de prachtige route. De volgende dag vertrokken we naar Maassluis, waar we leuke terrasjes bezochten en ’s avonds genoten we van een bonte avond. In Gorinchem konden we leuk winkelen en genieten van het mooie weer. ’s Avonds hadden we een optreden van Griet Wiersma. Een prachtig feest! De laatste avond brachten we door in Wijk bij Duurstede. ’s Middags hadden we het stadje bezocht en ’s avonds stond er een verrukkelijk Captains Diner voor ons klaar. Op vrijdag vertrokken we richting Arnhem, waar de bussen klaar stonden die ons weer naar Lemmer, Balk, Joure en St. Nicolaasga brachten.

Wat was het weer een geweldige belevenis om met elkaar te genieten van de mooie route, het lekkere eten, de gezelligheid in de stadjes, het feest aan boord, en de opperbeste stemming van het gezelschap.

foto’s: Jan van der Werf