A.S. Talma Stichting maakt aanschaf Qwiek-up mogelijk voor bewoners Cornelia Hoeve

Bewoners en medewerkers van kleinschalig wonen Cornelia Hoeve hebben een Qwiek-up in ontvangst mogen nemen. De Qwiek-up is een audiovisueel apparaat wat ingezet kan worden ter ondersteuning in de zorg. De aanschaf van dit bijzondere apparaat is mogelijk gemaakt door de A.S. Talma Stichting.

Ontspannen en prikkelen
De Qwiek-up werkt met een projectie op de wand of het plafond. De bewoners van de Cornelia Hoeve, die een vorm van dementie hebben, kunnen filmpjes kijken van bijvoorbeeld de natuur zodat zij lekker kunnen ontspannen. Soms is prikkeling juist heel prettig. Dit kan bijvoorbeeld door het projecteren van foto’s met muziek van vroeger. Het apparaat kan zeer veelzijdig ingezet worden voor het welzijn van bewoners en ter ondersteuning van de zorg.

A.S. Talma Stichting
De A.S. Talma Stichting heeft de aanschaf van de Qwiek-up mogelijk gemaakt waarvoor de bewoners en medewerkers hen zeer dankbaar zijn. De stichting financiert onder andere initiatieven die een bijdrage leveren aan het welzijn van bewoners van zorginstellingen.

Op de foto: Oud-locatiemanager Annie Herder (onlangs gepensioneerd) werd uitgenodigd om de Qwiek-up in ontvangst te nemen samen met teamcoördinator Atsje Vellinga.