Dagbesteding

Een fijne dag samen met anderen!

Woont u zelfstandig en bent u op zoek naar ontmoeting, ontspanning, gezelligheid of een luisterend oor? Wilt u mensen ontmoeten en samen leuke activiteiten doen? Of hebt u behoefte aan meer structuur in uw dagen? Dan is de dagbesteding van Zorggroep Hof en Hiem wellicht iets voor u. Ook voor uw partner of mantelzorger kan de dagbesteding tijdelijk een fijne verlichting zijn.

Misschien kunt u door een lichte beperking of beginnende dementie niet meer het actieve leven leiden dat u gewend was. En ook als u zich regelmatig eenzaam voelt of moeite heeft om een positief levensritme vast te houden, kunt u baat hebben bij dagbesteding.

Meedoen mag, niets is verplicht

In een gezellige en liefdevolle omgeving bieden we u een afwisselend dagprogramma waarbij stimulering, ontspanning, ontmoeting en gezelligheid centraal staan. Ervaren en betrokken medewerkers en vrijwilligers zorgen voor een invulling van uw dag waar u zich prettig bij voelt. We drinken gezamenlijk koffie en thee en organiseren activiteiten die afgestemd zijn op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. Van creatieve en educatieve activiteiten tot geheugentrainingen en gezamenlijke wandelingen. Meedoen mag, maar niets is verplicht. Tussen de middag kunt u samen met andere deelnemers een warme maaltijd nuttigen.

Wij bieden dagbesteding aan in:

Het aanvragen van uw indicatie

Indien u in aanmerking wilt komen voor dagbesteding is een indicatie nodig die u kunt aanvragen bij het sociaal wijkteam van gemeente De Fryske Marren. Dit team bepaalt het aantal dagdelen per week waarop u gebruik mag maken van de dagbesteding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor dagbesteding dient wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage te worden betaald.