Bewoners Hof en Hiem beleven bootvakantie

Zondag 18 juni 2017
Precies vandaag, met dit stralende weer en heerlijke temperatuur, begint de bootvakantie van de bewoners van de woonzorgcentra van Hof en Hiem. Op hospitaalschip Prins Willem Alexander voeren zij deze week over de wateren van Nederland. De opstapplaats is Lelystad. Op de Prins Willem Alexander worden de bewoners van harte welkom geheten met een kop koffie en een gebakje. Na het avondmaal vertrekken de meeste bewoners richting het bovendek om te genieten van de zon en de mooie omgeving.

      

Maandag 19 juni 2017
Wakker worden op de Prins Willem Alexander. Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we uit Lelystad, varend over het IJselmeer, richting Harlingen. Intussen wordt de bemanning van deze week aan ons voorgesteld. Aangekomen in Harlingen gaat de eerste groep bewoners van boord om een bezoekje te brengen aan het centrum. Hof en Hiem directeur-bestuurder John van Arnhem komt ook gezellig even langs. Inmiddels zit de vakantiesfeer er al goed in. Helemaal met de tropische bingo die ’s avonds op het dek wordt gehouden.

          

Dinsdag 20 juni 2017
Vandaag gaan we overzee richting Terschelling. Tijdens het varen is de stemming vrolijk want er is een medewerker jarig. Hier wordt uiteraard voor gezongen en een taartje op gegeten. Aangekomen op Terschelling maken de bewoners een huifkartocht over dit prachtige eiland. Onderweg genieten de bewoners van een Schylger Juttersbitter of een biologische appelsap. ’s Avonds tijdens ‘De Instuif’, een soort bonte avond, dragen bewoners liedjes en gedichten voor en verzorgen grappige optredens. De sfeer zat er al goed in, maar nu helemaal!

                

Woensdag 21 juni 2017
Nog een dag op Terschelling! De meeste bewoners vertrekken vandaag richting centrum om nostalgische herinneringen op te halen. Er gaat ook een groepje bewoners naar het strand voor het echte eilandgevoel. Optimaal genieten met dit prachtige weer. ’s Avonds barst het feest los met artiest Sjoerd. De voetjes gaan van de vloer en de armen in de lucht. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers dansen er op los. Het bleef nog lang gezellig!

                    

Donderdag 22 juni 2017
Vanmorgen vroeg vertrekt de Prins Willem Alexander over de Waddenzee richting Den Helder, waar Sail Den Helder plaatsvindt. De bewoners varen langs prachtige schepen uit allerlei landen. Er wordt koers gezet naar Medemblik. Onderweg worden de bewoners verrast met een ware helikoptershow van de Sar helikopter van de kustwacht. Dit was geregeld door één van de medewerkers, haar vader werkt bij de kustwacht. Wat een spectaculair optreden! De laatste avond wordt afgesloten met een uitgebreid maaltijdbuffet. Heerlijk!

          

Vrijdag 23 juni 2017
Helaas is er een einde gekomen aan deze geweldige vakantie. Alle bewoners keren vandaag weer terug naar huis. In de woonzorgcentra worden ze uiteraard warm ontvangen. Ze hebben thuis natuurlijk wel een beetje gemist!